Vi använder cookies
Vi använder cookies och annan spårningsteknik för att förbättra din surfupplevelse på vår webbplats, för att visa dig personligt innehåll och riktade annonser, för att analysera vår webbplatstrafik och för att förstå var våra besökare kommer ifrån. För att ta reda på mer, läs vår cookiepolicy och integritetspolicy.
Genom att välja 'Jag godkänner' godkänner du vår användning av kakor och annan spårningsteknik.
  
Du är här: Forum » Allmänt » Övrigt » Lätta recept - enkla maträtter
 2011-05-25, 18:40
Svara | #1 
frogart
Aktiv medlem
Reg.datum: 2010-10-21
Inlägg: 366
Lätta recept - enkla maträtter

Grönsaks och nudelwok med stekt lax

-för fiskälskaren.Lite kryddigt för dig som oxå tycker om hetta!

Gör så här:

Blanda soja, vinäger, pepparrot eller wasabi, sesamolja, hoisinsås och ingefära. Låt stå cirka 10 minuter. Hetta under tiden upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlarna knapriga i cirka 3 minuter. Rör om då och då. Ta upp nudlarna.

Hetta upp resten av oljan. Fräs grönsaker och rotfrukter snabbt under omrörning. Ta exempelvis strimlade morötter, rödlök, palsternacka, minimajs och kastanj. Sila woksåsen. Blanda i nudlar och woksås. Låt allt bli genomvarmt. Stek laxen, salta och peppra.



En konstnär är ingenting utan gåvan, men gåvan är ingenting utan arbete.
 2011-05-25, 18:50
Svara | #2 
frogart
Aktiv medlem
Reg.datum: 2010-10-21
Inlägg: 366
Hoppsan, glömde en sak men en viktig en...Smileycons!

    2 msk rapsolja
    350 g kokta nudlar
    7 dl skivade grönsaker och rotfrukter
    200 g förvälld broccoli, delad i buketter
    400 g lax i portionsbitar
    2 krm salt
    2 krm vitpeppar

Woksås:

    1 dl japansk soja
    5 msk vitvinsvinäger, eller risvinäger
    2 tsk finriven pepparrot eller wasabi på tub
    2 tsk sesamolja
    2 msk hoisinsås
    2 msk finriven färsk ingefära

En konstnär är ingenting utan gåvan, men gåvan är ingenting utan arbete.
 2011-05-25, 19:21
Svara | #3 
Raderad
Mycket flitig postare
Reg.datum: 2010-10-25
Inlägg: 1148

Ser väldigt gott ut och fylligt. Men bunkra i krydd respektive olje & vinägre-hyllan blir ett måste.
Måste testas inom kort...Tack för den frogarth!

Beatus, qui prodest, quibus potest
 2011-05-26, 00:00
Svara | #4 
frogart
Aktiv medlem
Reg.datum: 2010-10-21
Inlägg: 366

Jodu Ozborn, jag lagade till det idag till middag. Det är gott, allra helst som vi tycker mycket om fisk i de flesta varianter. Fast tyvärr måste man hålla sej till fryst dom flesta gånger, färsk är den så dyr! Men det blir gott om man som jag kryddar och "donar" med maten. Thai och Indiska rätter är mina favoriter att tillaga. Fisk ingår i många av dom.

Men vanlig stekt makrill är ju svårt att slå förstås Smileycons! Mumma!!!

En konstnär är ingenting utan gåvan, men gåvan är ingenting utan arbete.
 2011-05-26, 09:12
Svara | #5 
Raderad
Mycket flitig postare
Reg.datum: 2010-10-25
Inlägg: 1148

Frogarth!
Fisk i alla varianter är också i mitt tycke. Stekt strömmingsflundra som ex. Men vad gäller all fisk kokt som stekt. Det ska smaka fisk och inte en massa olika kryddor som förtar aromen.
Ju enklare ju smakligare. 
 

Beatus, qui prodest, quibus potest
Du måste vara inloggad för att kunna svara på tråden!