Löfven lovar vårdsatsningar

den 24 februari 2018, 17:16:39
Statsminister Stefan Löfven (S) lovar satsningar på sjukvården. – Vi ska se till att förstärka sjukvården i grunden, säger han i ett tal.
Källa: SVT

Så mycket is smälter din Thailandsresa

den 24 februari 2018, 13:24:33
Under vinterhalvåret är det många svenskar som gärna åker till varmare breddgrader – inte minst till Thailand. Att det är omiljövänligt att resa med flyg är ingen nyhet och man hör ibland om hur mycket koldioxid och växthusgaser det släpper ut.
Källa: SVT

Fi siktar på riksdagen - Gita Navabi ny partiledare

den 24 februari 2018, 11:38:59
Gita Navabi från Stockholm har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Jämte den andra partiledaren Gudrun Schyman ställs hon nu inför utmaningen att ta Fi ända in i riksdagen. – Vi har mycket bättre förutsättningar nu, säger partiledare Gudrun Schyman.
Källa: SVT

Fi siktar på riksdagen - Gita Nabavi ny partiledare

den 24 februari 2018, 11:38:59
Gita Nabavi från Stockholm har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Jämte den andra partiledaren Gudrun Schyman ställs hon nu inför utmaningen att ta Fi ända in i riksdagen. – Vi har mycket bättre förutsättningar nu, säger partiledare Gudrun Schyman.
Källa: SVT

Två barn och två vuxna skadade i olycka på E4:an i Älvkarleby

den 24 februari 2018, 09:07:52
På kort tid inträffade två trafikolyckor på E4 norrgående vid Dragon gate söder om Gävle. I den första olyckan, med tre bilar inblandade, skadades fyra personer varav två barn.
Källa: SVT

Regeringen vill förenkla a-kassan

den 24 februari 2018, 08:52:29
Regeringen har tillsatt en utredning för att bland annat undersöka möjligheten att inkludera fler på arbetsmarknaden i arbetslöshetsförsäkringen, rapporterar SR Ekot.
Källa: SVT

Eftersökt sol-och-vårare häktad

den 24 februari 2018, 02:02:16
En man i 25-årsåldern har häktats efter att ha jagats i ett år. Han misstänks för att ha sol-och-vårat två kvinnor på 100 000-tals kronor, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Källa: SVT

Regeringskansliet vill kapa notan för kritiserad språkkonsult

den 23 februari 2018, 19:54:05
Regeringskansliet vägrar betala fakturor på totalt nästan en kvarts miljon kronor för språkhjälp till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). För språklig bearbetning av fyra tal till en Indienresa vill leverantören ha ersättning för närmare 75 timmars arbete. Men regeringskansliets tjänstemän har efter en granskning kommit fram till något helt annat.
Källa: SVT

Ministerns språkkonsult jobbade via misskött bolag - hade kunnat stoppas från uppdrag

den 23 februari 2018, 19:54:04
Den konsult som fakturerat hundratusentals kronor för språkhjälp åt bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har jobbat genom ett bolag som misskött sina skatteinbetalningar. Bolaget förlorade i fjol sin F-skattsedel, vilket hade kunnat stoppa regeringskansliets inköp – om regeringskansliet känt till det.
Källa: SVT

Lagrådet: Nej till rökförbud på uteserveringar

den 23 februari 2018, 19:09:52
Regeringens förslag om att förbjuda rökning i offentliga utrymmen – som uteserveringar, tågperronger och lekplatser – får nej av Lagrådet.
Källa: SVT

Lagrådet säger ja till rökförbud på uteserveringar

den 23 februari 2018, 19:09:52
Regeringens förslag om att förbjuda rökning i offentliga utrymmen – som uteserveringar, tågperronger och lekplatser – får både ja och nej av Lagrådet. Om det är ”möjligt för den ansvarige att i rimlig grad få klart för sig var gränserna går för ett rökförbud” så ska ansvarig se till att ett rökförbud upprätthålls, skriver Lagrådet i sitt yttrande.
Källa: SVT

Advokatsamfundet inleder disciplinärende mot stjärnadvokat

den 23 februari 2018, 19:07:53
Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz anklagas för att ha trakasserat och hotat sina tidigare anställda. Nu inleder Advokatsamfundet ett disciplinärende mot henne. – Det är en rad allvarliga anklagelser som måste utredas, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg till SVT Nyheter.
Källa: SVT

Meteorologens snöiga sportlovsbesked: "Klä på dig och gå ut och njut av vintervädret"

den 23 februari 2018, 18:44:54
Under vecka 9 vankas det sportlov för en rad regioner, däribland Stockholm, Värmland, Gotland och Västmanland. Friluftsälskarna har all anledning att börja smeta på skidvaxet redan nu – enligt SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir väntas snöfall, och det kommer vara kallare än normalt i hela landet.
Källa: SVT

Defekta linser opererades in på ögonpatienter

den 23 februari 2018, 18:05:08
197 patienter runt om i landet har fått komplikationer från defekta linser som opererats in hos ögonkliniken Memira. Patienterna drabbades av grumlig syn som följd och har i vissa fall fått operera ut linserna.
Källa: SVT

Fallgroparna att se upp med i aktiesparandet: Risk att förlora pengarna

den 23 februari 2018, 16:13:57
Är man intresserad av att spara på börsen så ska man akta sig för att tro att man kan göra snabba pengar. Det säger Maria Landeborn, sparekonom på Skandia. – Man ska inte tro att man springer på en superaktie. Risken är större att förlora pengarna än att göra snabba klipp.
Källa: SVT

Allt fler unga sparar på börsen - störst ökning bland unga kvinnor

den 23 februari 2018, 16:13:53
Under det senaste året har antalet unga, upp till 28 år, som sparar på börsen ökat markant. Störst medlemsökning var det bland kvinnor. – Det verkar som att unga i dag är väldigt medvetna om sin ekonomi, säger Tove Zander, vd på Unga Aktiesparare.
Källa: SVT

Elin: "Jag sparar till min frihet"

den 23 februari 2018, 15:52:50
Elin är 22 år och utbildar sig till skådespelerska. För att kunna göra det utan att behöva oroa sig för inkomstbiten sparar hon sina pengar på börsen. – Jag vill ha friheten att tacka ja eller nej till ett jobb, säger Elin Agorelius.
Källa: SVT

Socialdemokraterna om Ahlin-utredningen: Har bett kvinnan om ursäkt

den 23 februari 2018, 14:46:04
Utredningen visar att partiet hanterat trakasserianklagelserna mot Urban Ahlin korrekt. Det menar Socialdemokraternas kanslichef Lisa Hedin, som även har talat med den utsatta kvinnan. – Jag bad om ursäkt för att vi inte återkopplade till henne 2008, säger hon.
Källa: SVT

Utredare: Transportstyrelsen saknade kunskap om känslig information

den 23 februari 2018, 13:20:07
Transportstyrelsen saknade kunskap om vilken typ av känslig information myndigheten hade och hur den skulle hanteras. Det konstaterar utredaren Thomas Bull i sin rapport om it-skandalen på myndigheten.
Källa: SVT

Utredare: Transportstyrelsen saknade kunskap om den känsliga informationen

den 23 februari 2018, 13:20:07
Bristande kunskap om vilken typ av känslig information som fanns på Transportstyrelsen och hur den skulle hanteras är några av anledningarna till att det gick snett. Det konstaterar Thomas Bull i sin utredning om it-skandalen på myndigheten.
Källa: SVT