billiga resor

Du skall känna dig varmt välkommen till DinStartsida.se på internet!

Internet kan ibland kännas som en djungel, beroende på det otroliga utbudet av sidor som finns att tillgå. Därför har vi försökt samla lite av det mesta för att underlätta för dig.

För att ge dig möjligheten att sätta din personliga "touch" på DinStartsida, kan du under inställningar välja t.ex. vilket färgtema du vill ha på sidan. Du kan även lägga upp ett antal personliga sidor, som sedan presenteras på 1:a sidan. Dessa inställningar sparas sedan i en s.k. "cookie" för att datorn skall komma ihåg vilka inställningar du valt, nästa gång du besöker sidan.

Vi ser gärna att du kommer med synpunkter, förslag och kritik. Vi jobbar kontinuerligt för att förbättra sidan. Men tillsammans med dig - kan vi utveckla DinStartsida, till att bli ännu bättre.

DinStartsida är skapad, ägs och drivs av Injosoft AB. Injosoft är ett svenskt internetkonsultbolag som arbetar med webb- och systemutveckling. Vi designar, utvecklar och programmerar webbplatser, intranät och fristående system/moduler och applikationer. Vi driver även flera webbplatser i egen regi.

Allmän information om driften av DinStartsida:

Servern där vår portal, DinStartsida.se, ligger på ägs av oss och står i vårt egna serverrum. Vi har ett serveravtal med Dell som innebär att om vi får fel på servern kan de vara på plats inom 4 h för att hjälpa till att fixa felet. Vi har även en server i reserv som vi kan använda om webbservern eller om db-servern skulle gå sönder.

Vi tar dagligen backup på vår databas samt alla bilder/vykort som läggs upp till en backup-server. Vi gör även en backup i veckan som vi bränner ut på DVD och som sedan förvaras på annan ort för att säkerhetställa att vi inte tappar information vid eventuella problem.

Både webbservern och DB-servern kontrolleras av Pingdom. Pingdom kontrollera varje minut att servrana är tillgänglig och om ett larm uppstår skickas både SMS och e-post till oss på Injosoft. Ni hittar driftinformation om servrana här.

Information om hårdvara som driver DinStartsida:

Webb-server
Webbserver:Microsoft IIS
Backup:En gång om dagen samt en veckobackup till annan ort.
Support:4h avtal med Dell
Plats:Eget serverrum, Kungsbacka
Övervakning:Pingdom

Databas-server
Databas:Microsoft MS-SQL
Backup:En gång om dagen samt en veckobackup till annan ort.
Support:4h avtal med Dell
Plats:Eget serverrum, Kungsbacka
Övervakning:Pingdom
 
Schema-server
Plats:Eget serverrum, Kungsbacka
Övrigt:Ser till att vykort skickas, hämtar nyhetsrubriker, temperaturen, generera solens upp- och nedgång m.m
 
Backup-server
Plats:Kontoret
Övrigt:Körs varje dag. Alla backup bränns även ner på DVD-skivor en gång i veckan som sedan bevaras i ett brandskåp på annan ort.