Personuppgifter om utsatta barn spridda - genom felstavad polismejl 

den 06 februari 2020, 18:56:02
Även patientdata från en mottagning för barn som utsatts för misshandel och sexuella övergrepp har tillgängliggjorts, genom en felstavad polisen-adress. “Jätteallvarligt”, konstaterar både verksamhetsansvariga på Barnahus i Stockholm och polisens dataskyddsombud. 
Källa: SVT

Hennes ansökan om kontaktförbud mejlades fel: "Extremt fördjävligt"

den 06 februari 2020, 17:31:52
När Maria sökte om kontaktförbud mot en man som hon anmält för dödshot skickade polisen hennes ansökan till fel mottagare. I dag är hon inte längre orolig över sin egen situation, men blir upprörd när hon får höra hur polisen har hanterat hennes anmälan.
Källa: SVT

Polisen om mejlhaveriet: "Det är så klart allvarligt"

den 06 februari 2020, 13:24:30
Den mänskliga faktorn. Så förklarar polisen att flera interna mejl, personuppgifter och känslig information som skulle ha skickats inom Polismyndigheten i stället har gått till en privatperson, vilket SVT Nyheter kunnat avslöja. – Vi har gjort det vi kan, det är beklagligt att det har inträffat från första början, säger polisens dataskyddsombud.
Källa: SVT

Nyfödd bebis smittad av coronaviruset

den 06 februari 2020, 13:21:04
En trettio timmar gammal bebis har blivit den yngsta hittills att drabbas av coronaviruset. Barnet föddes i kinesiska Wuhan som är epicentrum för den nya virusspridningen.
Källa: SVT

Boxningsprofilen fick bara ett embryo - av 15 frysta ägg

den 06 februari 2020, 12:06:01
Boxningsprofilen Mikaela Laurén fick bara ut ett embryo av de 15 ägg hon fryste, och det fäste inte. – Jag hade velat veta att chanserna att bli gravid på de här äggen inte är stor, säger hon i SVT Morgonstudion.
Källa: SVT

Stora mängder polismejl skickades fel av misstag - känsliga uppgifter röjdes

den 06 februari 2020, 11:56:55
Internkommunikation mellan polisanställda, känsliga uppgifter och sekretessbelagda dokument. SVT Nyheter kan i dag avslöja att över hundra e-postmeddelanden som var ämnade för Polismyndigheten i stället hamnat hos en privatperson – i form av felskickade mejl.
Källa: SVT

Kraftig ökning av kvinnor som fryser in sina ägg

den 06 februari 2020, 07:04:48
Fler kvinnor väljer att frysa in sina ägg av icke-medicinska skäl för att kunna bilda familj senare i livet.  – Vi märker av ett ökande intresse av att spara sina ägg för framtiden, säger fertilitetsläkaren Thomas Brodin på Carl von Linnékliniken i Uppsala.
Källa: SVT

Rebecka har sju ägg i frysen

den 06 februari 2020, 07:04:44
Att frysa in ägg på privata kliniker och betala för det själv har blivit allt vanligare. SVT har pratat med Rebecka som fryste in sina ägg för ett par veckor sen. – Nu har jag mer kontroll över min framtid och fertilitet, säger Rebecka.
Källa: SVT

Linda Westerlund Snecker stöder Nooshi Dadgostar

den 06 februari 2020, 06:30:55
De möjliga kandidaterna till partiledarposten i Vänsterpartiet blir allt färre. Detta sedan även Linda Westerlund Snecker beslutat stödja vice ordförande Nooshi Dadgostar.
Källa: SVT

Huaweis Norden-chef slår ifrån sig anklagelserna: Det är bara påståenden

den 06 februari 2020, 03:32:15
Huawei anklagas för kopplingar till den kinesiska staten. Men i en intervju med SVT:s techkorrespondent Alexander Norén slår Huaweis Norden-chef Kenneth Fredriksen ifrån sig anklagelserna mot bolaget.
Källa: SVT

Socialstyrelsen: Vi är inte förvånade

den 05 februari 2020, 20:39:03
Socialstyrelsen är inte förvånade över att det inte finns för vetenskapligt underlag för diagnosen uppgivenhetssymtom. – Det är ett nytt forskningsområde, säger Jonas Bergström, enhetschef på Socialstyrelsen.
Källa: SVT

Nya uppgifter om de apatiska barnen: Prisad dokumentär målas ut som "bluff"

den 05 februari 2020, 17:17:46
Den Oscarsnominerade kortdokumentären ”Life Overtakes Me” följer en apatisk flicka och hennes familjs öde. Men enligt tidskriften Filter som granskat fallet och dokumentären är flickans tragiska historia en bluff.
Källa: SVT

Nya uppgifter om de apatiska barnen: Prisad dokumentär målas ut som bluff

den 05 februari 2020, 17:17:46
Den Oscarsnominerade kortdokumentären ”Life Overtakes Me” följer bland annat en apatisk flicka och hennes familjs öde. Men enligt tidskriften Filter som granskat fallet och dokumentären är flickans tragiska historia en bluff.
Källa: SVT

Oscarsnominerad dokumentär om apatiska barn målas ut som bluff

den 05 februari 2020, 17:17:46
Den Oscarsnominerade kortdokumentären ”Life Overtakes Me” följer bland annat en apatisk flicka och hennes familjs öde. Men enligt tidskriften Filter som granskat fallet och dokumentären är flickans tragiska historia en bluff.
Källa: SVT

Regeringen vill strama åt arbetskraftsinvandringen

den 05 februari 2020, 15:29:58
Regeringen kommer i eftermiddag att offentliggöra flera förändringar i reglerna om arbetskraftsinvandring, det skriver företrädare för januaripartierna i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Bland annat handlar det om att införa ett försörjningskrav för anhöriga till arbetskraftsinvandrare.
Källa: SVT

SVT:s politikreporter: "Nooshi Dadgostar har starkast stöd"

den 05 februari 2020, 14:37:47
Varken Ulla Andersson eller Jens Holm kommer att ställa upp för att kandidera till posten som Vänsterpartiets nya partiledare. Och i nuläget pekar allt på att favoriten är Nooshi Dadgostar. – I och med att Ulla Andersson inte kandiderar så har Nooshi Dadgostar starkast stöd, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.
Källa: SVT

Jens Holm (V): "Jag har bestämt mig för att inte kandidera"

den 05 februari 2020, 12:30:52
Vänsterpartiets klimatpolitiske talesperson och ordförande för trafikutskottet Jens Holm meddelar att han inte kommer att kandidera till partiets ordförandepost. – Det är en sammanvägd bedömning. Jag känner att jag vill fortsätta med det jag gör nu, säger Jens Holm till SVT Nyheter.
Källa: SVT

Volvos vd: "Vi behöver diskutera vidgade inkomstklyftor"

den 05 februari 2020, 11:52:42
Volvos VD Martin Lundstedt tjänar långt mer än vad 100 industriarbetare tjänar tillsammans. Samtidigt anser han att vidgade inkomstklyftor är ett samhällsproblem.
Källa: SVT

Ekonomisk elit drar ifrån vanliga löntagare

den 05 februari 2020, 11:52:39
Aldrig har toppcheferna inom näringslivet tjänat så mycket jämfört med vanliga löntagare. Det här visar en ny rapport från LO, som SVT Nyheter har tagit del av. 2018 tjänade en toppchef motsvarande 61 industriarbetarlöner.
Källa: SVT

En halv miljon på flykt i nordvästra Syrien

den 05 februari 2020, 10:24:29
Den syriska regimen och dess allierade Ryssland har under den senaste veckan trappat upp striderna liksom flygangreppen i staden Idlib. I området som gränsar till Turkiet befinner sig nu fler än 500 000 människor på flykt undan kriget. Enligt FN är den stora merparten, 80 procent av dem, kvinnor och barn.
Källa: SVT