KD-toppen: "Jag vill ödmjukt be om förlåtelse"

den 18 september 2018, 20:48:38
Caroline Szyber (KD), ordförande i riksdagens civilutskott, tog med sambon på bröllop och lät skattebetalarna betala. Aftonbladet har både före och efter valet avslöjat KD-toppen med flera felaktigheter från den senaste mandatperioden. Nu säger hon förlåt – och lovar att det aldrig ska hända igen. ”Jag vill ödmjukt be om förlåtelse”, skriver hon i ett blogginlägg.
Källa: SVT

Gör din röst hörd efter valet

den 18 september 2018, 18:51:03
SVT Nyheters användare har delat sina viktigaste frågor i valet genom videoklipp via #dinröst-tjänsten och fått svar från en politiker. Vad händer nu? Dela din video om vad politikerna behöver göra nu när valet är över.
Källa: SVT

Kina kräver ursäkt efter avvisning

den 18 september 2018, 18:49:28
Kinas Sverige-ambassadör Gui Congyou är mycket kritisk till hur svensk polis agerade mot en kinesisk familj den 2 september. I en intervju med Expressen kräver han nu en ursäkt och säger han att anser att de inblandade poliserna bör bestraffas.
Källa: SVT

Guide - Förläng livet på kläderna i din garderob

den 18 september 2018, 18:25:49
Det finns mycket du kan göra för att dina kläder ska hålla formen och användas längre. Här är några tips:
Källa: SVT

Så fräschar du upp dina kläder - istället för att köpa nytt

den 18 september 2018, 18:25:45
Är kläderna fulla av trasiga sömmar och trista fläckar? Eller har du bara tröttnat på de plagg som hänger i garderoben? I stället för att slänga och köpa nytt – gör miljön och din plånbok en tjänst och förläng deras liv.
Källa: SVT

Fortsatt stabilitet på bostadsmarknaden

den 18 september 2018, 18:22:17
Prisförändringen på bostadsmarknaden var i augusti marginell. Enligt Valueguards HOX-index steg prisindex för privatägda bostäder i Sverige med 1,9 procent, vilket är i linje med hur marknaden brukar bete sig i augusti. – Det är en normal utveckling för den här tiden på säsongen, säger Lars-Erik Ericson, VD på Valueguard.
Källa: SVT

SD nominerar Björn Söder till andre vice talman

den 18 september 2018, 17:45:21
Sverigedemokraterna nominerar Björn Söder till andre vice talman i riksdagen. Det bekräftar gruppledaren Mattias Karlsson för SVT. Söder har suttit på den posten sedan valet 2014.
Källa: SVT

KD-toppens tjänsteresa gick till privat bröllop - skattebetalarna stod för notan

den 18 september 2018, 14:36:08
Kristdemokraten Caroline Szyber, ordförande i riksdagens civilutskott, tog med sig familjen på tjänsteresor och lät skattebetalarna stå för notan. Nu avslöjar Aftonbladet att en av resorna i själva verket gick till ett privat bröllop.
Källa: SVT

Tekniskt fel på text-tv

den 18 september 2018, 14:08:27
Startsida 100 för text-tv hade på tisdagen tekniska problem.
Källa: SVT

Fler män än kvinnor offer för människohandel i Sverige

den 18 september 2018, 11:46:28
Första gången noteras att fler män än kvinnor förekommer som offer i anmälda brott om människohandel i Sverige. Polisen ser en förklaring i ett större fokus på utredningen av tiggeriverksamhet. – Kvinnor och flickor är lika mycket offer för människohandel för sexuella ändamål som tidigare, säger kriminalkommissarie Kajsa Wahlberg.
Källa: SVT

S vill göra upp med Alliansen om talman

den 18 september 2018, 11:41:09
Socialdemokraterna vill ha samtal med Alliansen om en gemensam talmanskandidat. Tanken är att det ska lägga grunden för blocköverskridande samarbete framöver.
Källa: SVT

Experten: Konditionstestet inte farligt - så länge man är frisk

den 18 september 2018, 11:19:34
En skolelev i Finland dog efter ett konditionstest känt som “beep-test”. Nu ställer vissa kommuner i Finland in testet tills vidare. Enligt Örjan Ekblom, docent på gymnastik- och idrottshögskolan är det inte farligt i sig. – Det förekommer i alla möjliga typer av tävlingar och tester att ungdomar faller ner och oftast beror det på hjärtfel.
Källa: SVT

Efter låga valresultatet: Miljöpartiets språkrör har inga tankar på att avgå

den 18 september 2018, 10:43:02
Miljöpartiet tappade över en tredjedel av sina väljare från 2014 i årets val och är nu riksdagens minsta parti. De båda språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin säger sig dock känna fortsatt starkt mandat inifrån partiet och planerar att fortsätta leda Miljöpartiets arbete in i den kommande mandatperioden. – Jag tänker kämpa med varenda cell i min kropp, säger Gustav Fridolin i SVT:s Morgonstudion, angående partiets roll i den pågående regeringsbildningen.
Källa: SVT

Gråhäger knackade på rutan - ville se på tv-nyheterna

den 18 september 2018, 09:42:29
Ett pensionärspar utanför Stockholm fick oväntat besök en kväll. En gråhäger knackade på verandadörrens glasruta. För att inte rutan skulle gå sönder släppte de in hägern. Den ställde sig framför tv:n och tittade på nyhetssändningarna och ville inte lämna parets vardagsrum.
Källa: SVT

Snart dags för Bokmässan - utan Nya tider

den 18 september 2018, 09:08:02
Nästa vecka hålls återigen Bokmässan i Göteborg. Ett evenemang som de senaste året varit omdebatterat på grund av högerextrema tidningens Nya Tiders medverkan.
Källa: SVT

Snattare ska kunna portas från butiker

den 18 september 2018, 07:11:40
Stölder och snatterier är ett stort problem och handeln förlorar ca 6 miljarder kronor varje år. Men det är inte bara pengar det handlar om.
Källa: SVT

Fick nog av stölder och snatterier - anställde ordningsvakt

den 18 september 2018, 07:11:32
Handlaren Andreas Bygler fick till slut nog. Ökning av snatterier och hoten mot personal fick honom att anställa en ordningsvakt. – Situationen blev såpass allvarlig och ohållbar så vi var tvungna att göra något säger Andreas Bylger till SVT Nyheter.
Källa: SVT

Många M-politiker vill ta makten med hjälp av SD

den 18 september 2018, 06:58:04
På frågan om huruvida Moderaterna bör ta makten med hjälp av förhandlingar med Sverigedemokraterna svarade över hälften av tillfrågade M-politiker ja, skriver Expressen.
Källa: SVT

Orkanen "Helene" drar in sensommarvärme över Sverige

den 17 september 2018, 21:11:18
Resterna av den tropiska orkanen ”Helene” drar under tisdagen in över södra Sverige och för då med sig temperaturer på mellan 20 och 25 grader. SVT:s meteorolog Nitzan Cohen tycker att detta är utmärkande.
Källa: SVT

Så vill MSB snabbrusta mot skogsbränder

den 17 september 2018, 19:59:55
Större lager av släckningsutrustning. Avtal för att säkra tillgången på helikoptrar. Och mer resurser för att kunna koordinera hjälp från utlandet. Regeringen får nu en förslagslista på snabba åtgärder för att klara nya, stora skogsbränder nästa år.
Källa: SVT