Birgitta Ohlsson tackar nej till EU-lista

den 22 mars 2019, 12:19:42
Liberalernas Birgitta Ohlsson kommer inte ställa upp som kandidat för Liberalerna i EU-parlamentsvalet i maj. Hon ger samtidigt sitt stöd till hårt kritiserade Cecilia Wikström, som tidigare den här månaden petats från partiets EU-vallista. ”Förlåtelse är svårt, men samtidigt mycket stort”, skriver Birgitta Ohlsson på sin Facebooksida.
Källa: SVT

SVT:s reporter om Swedbanks utredning: "Det finns många kritiska frågor kvar"

den 22 mars 2019, 10:11:17
Swedbank, som misstänks för omfattande penningstvätt i Baltikum, presenterade under fredagen slutsatserna från en extern utredning som tillsattes efter Uppdrag granskning och SVT Nyheters avslöjande. – Det finns ingenting i det här materialet som dementerar UG:s uppgifter. Det här bekräftar ytterligare att vi hade rätt och att vd Birgitte Bonnesen vilseledde marknaden, säger Axel Gordh Humlesjö, reporter på Uppdrag granskning, i SVT:s Morgonstudion.
Källa: SVT

Aktiespararna: Ingen ansvarsfrihet för Swedbanks vd

den 22 mars 2019, 08:42:39
– Utredningen är fullständigt ofullständig, säger Joacim Olsson, vd i Aktiespararna till SVT Nyheter. Han kommer inte att rekommendera att Swedbanks vd Birgitte Bonnesen ska få ansvarsfrihet vid den kommande stämman.
Källa: SVT

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen: Rapporten gör mig väldigt trygg

den 22 mars 2019, 08:39:41
Swedbank bekräftar förtroendet för vd Birgitte Bonnesen efter att ha tagit del av vad som kallas en statusrapport från externa konsultfirman Forensic Risk Alliance.
Källa: SVT

Ebba Busch Thor: Min politik blir inte dålig för att jag får igenom den

den 22 mars 2019, 08:35:01
Att Kristdemokraterna har öppnat för att börja diskutera sakfrågor med Sverigedemokraterna bottnar i ett radikalt förändrat politiskt landskap, enligt partiledaren Ebba Busch Thor. KD-ledaren utesluter däremot ett budgetsamarbete med SD, säger hon i Morgonstudion.
Källa: SVT

22 mars: Nattens nyheter

den 22 mars 2019, 04:58:36
Källa: SVT

Risenta återkallar chiafrön och solroskärnor

den 21 mars 2019, 22:55:53
Risenta återkalla chiafrön och ekologiska solroskärnor. Det finns en risk att produkterna innehåller odeklarerade ämnen som kan ge en allergisk reaktion, skriver producenten Paulig Foods i ett pressmeddelande.
Källa: SVT

Björklund (L): "Det är väldigt olyckligt för Sverige"

den 21 mars 2019, 18:31:24
Liberalernas partiledare Jan Björklund är starkt kritisk efter KD:s besked om att de nu börjar samtala med Sverigedemokraterna. – Det är sorgligt, säger han.
Källa: SVT

John Lundvik om kollapsen efter Melodifestivalen: "Jag sov i 24 timmar"

den 21 mars 2019, 17:07:59
Det har gått nästan två veckor sedan John Lundvik tog hem vinsten i Melodifestivalen – och i maj tävlar han i Eurovision song contest. Spela klippet för att höra honom berätta hur han kollapsade efter Mello. – Jag sa till min sambo och mina barn att jag går och vilar en stund. 24 timmar senare vaknade jag upp.
Källa: SVT

KD-ledaren öppnar för SD-samarbete

den 21 mars 2019, 13:33:56
Kristdemokraterna öppnar för politiska samtal med Sverigedemokraterna. Men något nytt politiskt block är det inte frågan om, enligt KD-ledaren Ebba Busch Thor.
Källa: SVT

Flera döda i explosioner i Afghanistan

den 21 mars 2019, 07:37:24
Flera explosioner har inträffat i Afghanistans huvudstad Kabul. Minst sex personer har dödats och 23 har skadats, uppger en talesperson för hälsomyndigheten för nyhetsbyrån Reuters.
Källa: SVT

Elisabeth Marmorstein: Uppgörelsen blir den stora snackisen

den 21 mars 2019, 07:31:17
Socialdemokraternas samlas till kongress i Örebro med tema Kompetens och livslångt lärande. Men den stora snackisen i korridorerna kommer att vara vad uppgörelsen med C och L betyder för partiet, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. – Det finns kritik mot samarbetet. Stefan Löfven måste bemöta det och staka ut vägen framåt, säger hon.
Källa: SVT

Elisabeth Marmorstein om Kristdemokraternas besked: "Är inte förvånad"

den 21 mars 2019, 06:58:16
Ebba Busch Thor (KD) öppnar för att samtala med fler partier, och på fredag inleds Socialdemokraternas partikongress. Hur kommer S bemöta fackens kritik efter januariavtalet, och vad innebär egentligen KD:s besked? SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein svarar på dina frågor om politik.
Källa: SVT

lisabeth Marmorstein om Kristdemokraternas besked: "Är inte förvånad"

den 21 mars 2019, 06:58:16
SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein är ”inte det minsta” förvånad över KD:s besked om att de är beredda att samtala med SD och V. Tidigare i dag svarade Marmorstein på frågor från er läsare.
Källa: SVT

"Regeringen inte socialdemokratisk" - kritik från facken

den 21 mars 2019, 05:09:36
Bara en vecka innan Socialdemokraterna samlas till partikongress går nu fackförbundet Pappers till hårt angrepp mot regeringens politik. – Det är inte en socialdemokratisk regering utan någonting annat, säger ordföranden Matts Jutterström till SVT.
Källa: SVT

21 mars: Nattens nyheter

den 21 mars 2019, 04:56:48
Källa: SVT

SKL: Utred om det ska vara lagligt att använda narkotika

den 20 mars 2019, 20:54:57
För 30 år sedan blev det olagligt att använda droger i Sverige och lagen har inte utvärderats sedan dess. Men nu vill Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att lagen ska utvärderas för att reda ut om den försvårar hjälpinsatser för människor med beroendesjukdom eller inte.
Källa: SVT

Pär Nuders tunga vecka - så mycket pengar förlorar han

den 20 mars 2019, 17:51:50
Den tidigare finansministern Pär Nuder har gjort karriär inom näringslivet. En karriär som gett mångmiljoninkomster. Den senaste tidens förlorade styrelseuppdrag gör att Nuder förlorar 1,3 miljoner årligen.
Källa: SVT

Tidigare Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott

den 20 mars 2019, 16:40:24
Den före detta Kina-ambassadören Anna Lindstedt nekar till brott och välkomnar en utredning. Det låter hon hälsa via sin försvarsadvokat. Hon är misstänkt för brott mot rikets säkerhet.
Källa: SVT

SVT-medarbetarnas krav: Fler trygga anställningar

den 20 mars 2019, 12:48:29
I dag publicerar flera medarbetare på SVT Kultur ett öppet brev hos Expressen där de kräver att fler på redaktionen ska få tryggare anställningar. – Vi har lyft på locket och nu vågar folk berätta hur det är att vara frilans och visstidsanställd på SVT Kultur, säger Amanda Horne, fackligt ombud.
Källa: SVT