Fler svenskar använder cannabis

den 17 augusti 2018, 06:32:17
Användningen av cannabis ökar i Sverige. En ny studie visar att andelen av den vuxna befolkningen som använt cannabis är den högsta som hittills noterats i Sverige.
Källa: SVT

Hårdare intagningskrav kan förvärra lärarkrisen

den 17 augusti 2018, 02:03:22
Flera partier vill ställa hårdare krav på blivande lärarstudenter. Men det kan förvärra bristen på lärare i landet ytterligare, visar en granskning av SVT Nyheter. Höjs intagningsbetyget med ett snäpp skulle en stor del av höstens intagna till lärarutbildningen falla bort.
Källa: SVT

Debatt om bilbränderna: Björklund beskyller S för bristande resultat

den 16 augusti 2018, 23:32:57
I torsdagens Opinion live debatterades orsaken till bilbränderna i Göteborg. Liberalernas partiledare Jan Björklund kritiserade Socialdemokraterna i Göteborg för att deras insatser i utsatta områden inte gett resultat, och lyfter fram sjunkande skolresultat, för få poliser, och låga straff som en bidragande orsak till oron.
Källa: SVT

Så var utfrågningen med Ebba Busch Thor - i fyra punkter

den 16 augusti 2018, 22:26:43
Nej till böneutrop – men ja till satsning på kärnkraft. Det var några av beskeden från Ebba Busch Thor i kvällens SVT-utfrågning. KD-ledaren fick applåder för sitt svar om böneutrop, men pressades hårt om äldreboendeplatser. Här är utfrågningen sammanfattad i fyra punkter.
Källa: SVT

Busch Thor pressades om äldrevården

den 16 augusti 2018, 21:29:16
Äldrevården är en av Kristdemokraternas hjärtefrågor, men när de satt i regeringsställning tidigare och hade ansvaret just för äldreomsorgen, försvann 10 000 platser på äldreboenden. Ebba Busch Thor försvarade sig i partiledarutfrågningen med att hon inte satt i regeringen då, men att hon kan svara för vad hon vill göra framåt.
Källa: SVT

KD-ledaren: Barn är inte en snuva

den 16 augusti 2018, 20:42:38
I SVT:s partiledarutfrågning, där KD-ledaren Ebba Busch Thor var först att frågas ut, försvarar hon att hennes parti vill ta bort de tre pappamånaderna i föräldraförsäkringen. – Det är en märklig syn att pappor bara ska ta tre månader. Det ska familjen själv avgöra, inte Stefan Löfven eller Gustav Fridolin, sade hon.
Källa: SVT

SD ska lyfta integration och jämställdhet

den 16 augusti 2018, 19:10:36
Sverigedemokraternas avgående presschef Henrik Vinge blir ny talesperson för integration och Ungsvenskarnas förbundssekreterare Ebba Hermansson blir jämställdhetspolitisk talesperson.
Källa: SVT

Så bevakar SVT valspurten

den 16 augusti 2018, 17:36:35
Den 9 september går Sverige till val. Hos SVT får du allt du behöver för att hänga med i valspurten. Här hittar du några av de viktigaste hållpunkterna!
Källa: SVT

Elisabeth Svantesson (M): Vi har fördubblade vårdköer trots högkonjunktur

den 16 augusti 2018, 17:27:30
– Magdalena Andersson har spenderat och inte förberett Sverige för nästa lågkonjunktur, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson. Kritiken kommer efter att finansministern presenterade en ljus bild av Sveriges ekonomiska utveckling på Harpsund.
Källa: SVT

Misstankar avskrivna i mål mot Allra-vd

den 16 augusti 2018, 13:48:54
Två av brottsmisstankarna mot skandalomsusade pensionsbolaget Allras vd Alexander Ernstberger skrivs av, skriver Expressen. Enligt tidningen gäller det bland annat misstanken om grov trolöshet mot huvudman.
Källa: SVT

Vänsterpartiet vill satsa på gratis mensskydd

den 16 augusti 2018, 13:19:15
Vänsterpartiet utlovar nu mensskydd till alla kvinnor under 20 år, enligt ett pressmeddelande. Satsningen skulle kosta 300 miljoner kronor.
Källa: SVT

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

den 16 augusti 2018, 12:50:17
Polisen och tre andra myndigheter ska inte längre behöva begära tillstånd för att kameraövervaka. Det föreslår en statlig utredning.
Källa: SVT

Utredning föreslår: Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

den 16 augusti 2018, 12:50:17
Polisen och tre andra myndigheter ska inte längre behöva begära tillstånd för att kameraövervaka. Det föreslår en statlig utredning.
Källa: SVT

Regeringen samlas på Harpsund

den 16 augusti 2018, 11:00:51
I dag samlas regeringen på Harpsund för att se över läget inom svensk ekonomi. Fokuset ligger på nästa års budget som finansministern Magdalena Andersson kommer att redogöra för. – Det är alltid viktigt med Finansdepartementets prognoser, menar SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein.
Källa: SVT

Regeringen: Stark svensk ekonomi men flera risker

den 16 augusti 2018, 11:00:51
Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade i dag regeringens prognos inför nästa budget. Hon pekade på en stark svensk ekonomi med sjunkande arbetslöshet och starka offentliga finanser. Men också på flera risker i världsekonomin och med klimatförändringarna.
Källa: SVT

Då kan värmen komma tillbaka

den 16 augusti 2018, 10:33:46
Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka. – Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meterolog Nitzan Cohen.
Källa: SVT

Kampanj för att se över strandskyddet

den 16 augusti 2018, 08:42:53
Ett stort antal kontroller kommer att göras på olika håll i landet för att se till att bryggor, tomter eller sjöbodar inte förstör för allmänheten eller djur- och växtliv.
Källa: SVT

"Han har rätt att tala och vi har rätt att protestera"

den 15 augusti 2018, 23:02:33
Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster uppmanar på sociala medier människor att störa Sverigedemokraternas kommande torgmöte i Göteborg ”så mycket det går”. I Aktuellt diskuterades hur mycket det är okej att störa andra partier.
Källa: SVT

H&M plockar bort bh-bilder efter kritik

den 15 augusti 2018, 21:51:36
I en artikel på SVT Opinion i dag kritiserade författaren Marie Björk klädjätten H&M för att de på sin sajt hade bilder på smala modeller som visade amnings-bh:ar. Nu har H&M tagit bort bilderna.
Källa: SVT

Begränsad svensk uthyrning till turister

den 15 augusti 2018, 21:35:31
I Sverige har uthyrning av bostäder till turister inte lett till samma problem som i de stora turistdestinationerna – mycket på grund av att den svenska bostadsmarknaden fungerar annorlunda. Men att hyra ut ett rum i sin lägenhet är fullt tillåtet.
Källa: SVT