Damberg (S) och Forssell (M) om gängkriminaliteten

den 22 september 2019, 19:39:29
Under lördagen hoppade Moderaterna, kristdemokraterna och Liberalerna av de blocköverskridande samtalen kring gängkriminaliteten. Några timmar senare svarade regeringen med ett eget åtgärdsprogram. Nu möts inrikesminister Mikael Damberg (S) och Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell i Agenda.
Källa: SVT

Ulf Kristersson: Vi röstar för regeringens förslag

den 22 september 2019, 19:18:02
Moderaterna kommer att rösta för regeringens förslag kring bekämpningen av gängkriminlaitet – om de läggs på riksdagens bord. Det meddelar Ulf Kristersson på sin Instagram.
Källa: SVT

Barnmorskeförbundet: "Bra att kvinnor erbjuds olika sätt att föda"

den 22 september 2019, 18:10:58
Svenska barnmorskeförbundet har inte gått ut med någon rekommendation för vattenfödsel – men de är positiva till att erbjuda kvinnor olika sätt att föda. Det säger förbundets ordförande Mia Ahlberg.
Källa: SVT

Tronskiftet på Instagram: Nu är Greta Thunberg större än Donald Trump

den 22 september 2019, 17:11:37
Svenska klimataktivisten Greta Thunberg har under veckan framträtt för FN:s generalförsamling i New York. Och hennes globala genomslag går inte längre att ifrågasätta. Men för dem som fortfarande inte är övertygade: I veckan som gått har hon med råge passerat USA:s president Donald Trump i antalet interaktioner på sociala medier-jätten Instagram.
Källa: SVT

Så går en vattenfödsel till

den 22 september 2019, 15:27:09
Från rätt temperatur till trygghet, smärtlindring och stöd. Lena Öberg, barnmorska på BB Stockholm, berättar hur en vattenfödsel kan gå till i en uppblåsbar förlossningspool.
Källa: SVT

Allt fler kliniker erbjuder kvinnor att föda i vatten

den 22 september 2019, 15:26:57
De flesta kvinnor i Sverige föder barn på BB i en säng eller kanske på en förlossningspall. Vattenfödslar är sällsynta på landets förlossningskliniker – men på bara några år har det blivit allt vanligare. En kartläggning som SVT Nyheter har gjort visar att antalet kliniker som erbjuder vattenförlossningar har blivit fler – för att möta en ökad efterfrågan bland födande kvinnor.
Källa: SVT

Kartläggning: Här erbjuds vattenfödsel på BB

den 22 september 2019, 15:26:51
Trots att antalet kliniker som erbjuder vattenfödsel har blivit fler de senaste åren, förekommer det bara i 4 av 21 regioner. Det visar en enkät som SVT Nyheter skickat ut. Bland de regioner som säger nej till vattenfödsel uppges bland annat brist på utrymme i lokaler eller att man vill se mer forskning i ämnet.
Källa: SVT

Maddy födde dottern Iris i vatten: "Helt fantastiskt"

den 22 september 2019, 15:26:34
För fem år sedan låg Maddy Hedman i ett badkar på Södra BB i Stockholm. Det varma vattnet hjälpte mot smärtan från värkarna och när det var dags att krysta valde hon att stanna kvar i badet. – För mig kändes det självklart att det var där jag skulle föda Iris och ingen annanstans.
Källa: SVT

Företagaren Manuel Svärd: Sveriges regering behöver agera omgående

den 22 september 2019, 11:36:28
Manuel Svärd driver IV Produkt i Växjö och handlar mycket med Storbritannien. – För svensk exportindustri är det oerhört viktigt att Sveriges regering använder de goda relationer vi har med Storbritannien, säger han.
Källa: SVT

Svenska företagare om Brexit: "Vi har förberett oss i två år"

den 22 september 2019, 11:35:58
Ovissheten kring brexit drabbar inte bara företag i Storbritannien. Även i Sverige är många företagare oroliga och har tvingats förbereda sig för de olika scenarier som kan komma att ske.
Källa: SVT

Novus: SD inte längre ett enfrågeparti

den 22 september 2019, 07:58:40
Sverigedemokraterna är inte längre ett utpräglat enfrågeparti. Det konstaterar Novus, som har gjort regelbundna mätningar genom åren över vilka partier som har störst förtroende i de viktigaste politiska frågorna.
Källa: SVT

Sverige klimatsatsar mer via FN

den 22 september 2019, 07:00:46
Sverige kommer att skruva upp sitt bidrag till FN:s gröna klimatfond till åtta miljarder kronor per år, säger biståndsminister Peter Eriksson enligt Ekot i Sveriges Radio.
Källa: SVT

Organdonationen räddade Beatrice

den 22 september 2019, 06:00:00
Beatrice Halby, 25, överlevde sin lungsjukdom tack vare ett par nya lungor från en okänd donator. – Det är ett helt nytt liv som har börjat, säger hon.
Källa: SVT

Minskat förtroende för flera ministrar

den 21 september 2019, 19:29:35
Förtroendet minskar för statsminister Stefan Löfven (S) och flera andra ministrar. Det visar en opinionsmätning från Novus.
Källa: SVT

Regeringen svarar på avhoppen med eget åtgärdsprogram

den 21 september 2019, 16:12:23
Samtalen om ett samarbete kring att stävja gängkriminaliteten har kollapsat. KD, M och L drar dig ur. Nu presenterar regeringen ett eget 34-punktsprogram. – Svenska folket förväntar sig att partierna ska kunna samarbete, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).
Källa: SVT

Knutson: Fiaskostämpel över gängsamtalen

den 21 september 2019, 15:23:28
M, KD och L har alla hoppat av de tvärpolitiska samtalen om åtgärder mot gängkriminalitet. Avhoppen innebär att samtalen nu får en fiaskostämpel över sig, menar SVT:s politiska kommentator Mats Knutson.
Källa: SVT

Knutson: "Stod i korten hela tiden"

den 21 september 2019, 14:34:57
Moderaterna och Kristdemokraterna lämnar de politiska samtalen om gängkriminalitet. Enligt SVT:s politiske kommentator Mats Knutson är det inte förvånande.
Källa: SVT

M, KD och L lämnar samtal om gängkriminalitet

den 21 september 2019, 14:02:26
Moderaterna lämnar de politiska samtalen om gängkriminalitet, säger partiets rättspolitske talesperson Johan Forssell till SVT. Även Kristdemokraterna och Liberalerna hoppar av samtalen.
Källa: SVT

M: ''En skandal att regeringen inte lyckats få fler poliser''

den 21 september 2019, 06:21:48
I bästa fall kan Sverige nå 10 000 fler polisanställda år 2028, enligt en rapport från riksdagens utredningstjänst. Moderaterna är kritiska till att det inte går snabbare.​ – Jag ser det som en skandal att regeringen inte lyckats få fram fler poliser i dag jämfört med när de tillträdde, säger Johan Forssell, rättspolitisk-talesperson för Moderaterna.
Källa: SVT

M: ''En skandal att regeringen inte lyckats få fler poliser''

den 21 september 2019, 06:21:48
I bästa fall kan Sverige nå 10 000 fler polisanställda år 2028, enligt en rapport från riksdagens utredningstjänst. Moderaterna är kritiska till att det inte går snabbare.​ – Jag ser det som en skandal att regeringen inte lyckats få fram fler poliser i dag jämfört med när de tillträdde, säger Johan Forssell, rättspolitisk-talesperson för Moderaterna.
Källa: SVT