billiga resor

2015-01-11 14:16: Hårdvaru-problem

Som ni säkert märkt, har vi haft stora problem med DinStartsida i helgen.

Förmodligen p.g.a en stömspik har bägge våra routrar havererat, trots att vi har utrustning som skall förhindra detta.

Vi har jagat med ljus och lykta efter ersättningsutrustning, vilket inte har varit helt lätt under helgen. Nu har vi fått tag i detta och konfigurerat upp allt, så nu verkar det fungera som önskat.

Som kompensation för detta kommer alla Guldmedlemmar få en extra gratis månad.

Ha en fortsatt trevlig helg.

2012-11-02 11:16: Uppdatering av flikarna/sökrutorna

Tyvärr verkar en del ha haft problem med att sökrutorna på förstasidan ibland inte har visats utan det ser ut som om dessa har ersatts av en reklamruta. Tyvärr har vi inte lyckats hitta vad som orsakat detta utan vi har nu byt ut all kod som styr visningen av flikarna/sökrutorna/reklamen på första sidan. Så nu skall det fungerar bättre  om inte så får ni hör av er. Vi har testat den nya koden i IE, Chrome, FireFox, Opera och Safari.

2012-09-17 14:51: Viktdagboken

Viktdagboken har uppdaterats med följande:
 • Direktlänk till att lägga till ett nya viktinlägg direkt från flikarna.
 • En ny grafer under statistikfliken.
 • Dagboken har blivit en reklamfrizon, dvs dagboken är helt fri från reklam som guldmedlem.
 • Fixat ett antal buggar.
 • Uppdaterat gränssnittet under filken 'Min dagbok'

2012-06-08 10:00: Ny upprepning i kalendern

Nu går det att upprepa en händelse varje år den första, andra, tredje, fjärde eller sista veckodagen (mån, tis, ons...osv) i en vald månad.

2012-06-01 09:57: Reklamfria zoner

Vi har idag infört reklamfria zoner för guldmedlemmar vilket innebär att t.ex att kalendern, adressboken, anteckningar, väderdagboken m.m är helt fria från reklam om man är guldmedlem. Exakt vilka delar av DinStartsida som blir reklamfri hittar ni på följande sida: http://www.dinstartsida.se/om/dolj-reklamen.asp

Andra förändringar som också är gjorda är följande:

 • Uppdatering och rättning av buggar i adressboken samt att man nu på ett enkelt sätt kan ange ett företag/organisation utan att behöva lägga in namnet i t.ex fältet förnamn.
 • Tagit bort begränsningen på hur många väderrapporter som en icke guldmedlemmar kan lägga till under väderdagboken, dvs nu är den obegränsat för alla.
 • Alla sidor kör nu utan reklam till höger om sig, vilket innebär att vi nu om behovet finns kan göra sidan bredare om vi vill t.ex presentera en lista med många kolumner.

2012-05-22 14:34: Uppdatering av väderdagboken

Vi har idag uppdaterat väderdagboken med:

 • Ett diagram över inrapporterade temperaturer över en vald ort. Endast för medlemmar av dagboken.
 • En sida som visar sina 40 senaste uppladdade bilder.  Endast för medlemmar av dagboken.
 • Direktlänk till skapa en ny väderrapport från alla sidor under väderdagboken.

2012-05-18 13:43: Dagens DVD recension

Dagens skiva som vi har presenterat under rutan "Dagens" på första sidan sedan 7 år tillbaka har nu lagts ner, dvs vi har plockat bort denna och ersatt den med "Dagens DVD recension" från dvdkritik.se

PS! Vi har förtillfället problem med uppdateringen av rubrikerna för inrikes och utrikes nyheterna på första sidan men det beror inte på oss utan problemet ligger hos SVT som inte har uppdaterat sina RSS flöden sedan 14 maj.

2012-05-09 14:09: Lägga till och ta bort bilder

Nu går det att lägga till och ta bort bilder från redan befintliga väderrapporter under väderdagboken.

2012-03-08 18:02: Väderdagboken

Nu är äntligen första versionen av väderdagboken färdig. Ni hittar den under meny till vänster under fliken almanacka. Under fliken "Om" på väderdagboken hittar ni information om kommande funktioner i dagboken.

http://www.dinstartsida.se/kalender/vaderdagboken/

2012-02-13 20:15: Dagens tips (senaste 30 dagarna)

Eftersom det har varit många önskemål på att kunna gå tillbaka mer en 7 dagar på "Dagens" som finns på första sidan. Har vi nu gjort en sida som presenterar de senaste 30 dagarnas tips grupperade på citat, bok, skiva och recept. Ni hittar länken till sidan under dagens tips på första sidan.

http://www.dinstartsida.se/senaste-30-dagarna.asp

2011-12-30 09:21: Två månader + upprepning av dag

Vi har idag lagt upp möjligheten att se två månader direkt i kalendern. För att aktivera två månaders visingen av kalender måste man gå in under kalenderinställningarna och välja detta.

Vi har även lagt till att man kan upprepa sin händelser varje, varannan, var tredje till var 30 dag i kalendern.

Gott Nytt År på Er alla!

2011-12-23 14:54: God Jul och Ett Gott Nytt År!

DinStartsida önskar alla medlemmar och besökare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Vi tackar för i år och ser fram emot ett nytt spännande år!

 

2011-12-01 14:28: Nya funktioner under favoritlänkarna

Nu går det att lägga in en eller flera avdelare bland favoritlänkar som visas på första sidan. Kryssa i rutan till höger om länken så visas en avdelare under länken.

Vi har även lagt till möjligheten att flytta sina favoritlänkar upp och ner i lista med hjälp av pillar till höger om länkarna.

2011-11-11 11:27: Utökning av antal favoritlänkar

Vi har sedan igår utökat antal favoritlänkar som man kan ha på första sidan från 16 till 20 stycken.

2011-11-10 11:56: Utskrift av ett helt år

Från och med idag går det för alla guldmedlemmar att skriva ut sin kalender för ett helt år på en och samma gång. För att skriva ut ett år, tryck på utskriftsknappen på månadskalendern och markera sedan att du vill att utskriften skall gälla för ett år. Självklart går det att få utskriften via PDF.

2011-10-07 15:52: Ny upprepningsfunktion av en aktivitet

Från och med idag går det att lägga in aktivitet i kalendern som upprepas från den sista till den sjunde sista dagen i varje kommande månad. 

Funktionen är under testning men skall fungerar.

2011-09-30 10:51: Ny hårdvara

Idag har vår nya webbserver anlänt till kontoret

I början av veckan bestämde vi att det var dags att låta vår webbserver som hanterar DinStartsida gå i pension efter 4 år. Vi går nu från en enkärnig processor till en 4 kärning och ökar klockfrekvensen från 2 till 2.93 GHz samt en ökning av arbetsminne från 2 till 8 Gb. Så nu kommer DinStartsida att rulla ännu fortare :)

Vet inte exakt när vi kommer att göra bytet av servrarna men vi återkommer med detta!

Nu skall det installeras

2011-09-15 16:10: Kalender ordbok

I väntan på att väderdagboken skall släppas inom kort passar vi på att lägga ut en ordbok där ni hittar förklaringar och beskrivningar för olika begrep, händelser som används om och i en almanacka/kalendern. Ordboken innehåller förnärvarnade 100 olika artiklar. Vi kommer att utöka ordboken successivt under hösten. Ni hittar ordboken under almanackan.

http://www.dinstartsida.se/kalender/ordbok/

2011-07-01 11:19: DinStartsida fyller 7 år idag!

Idag, den 1 juli, var det exakt 7 år sedan vi lanserade DinStartsida som en enkel startsida som skulle leverera besökare till en annan webbsida som vi hade skapat 6 månader tidigare. Från början innehöll sidan bara olika avdelningar med länkar och en kalender där man kunde lägga till aktiviteter. Men när väl sidan började få medlemmar så börjande en massa önskemål trilla ner i vårt  mailkonto som vi inte hade räknat med. När vi väl började uppfylla dessa önskemål växte sidan både med nya funktioner och antal medlemmar, vilket var väldigt roligt

 

Efter ca 4 år med sidan kände vi att vi behövde förnya gränssnittet och påbörjade då arbetet med den sida ni idag ser här. Vi släppt version 2 av sida officiellt den 19 januari kl 22.00 i år.

 

Vi hade tänkt fira dagen med ett antal nya funktioner men tyvärr hann vi inte färdigt  utan vi/ni får vänta lite till på dessa funktioner....

 

Nya funktioner som är på g är följande:
- Väderdagboken (börjar äntligen bli färdig)
- Avtalhantering med mailbevakning och senare i höst med SMS.
- Medlemsregistret (endast för föreningar och företag)
- Veckovy för kalendern
- Uppdatering av forumet

- Mobilversion av DinStartsida
- Plus ett 30-tals andra små förbättringar

 

// Joacim & Jonas

2011-03-30 23:29: Ny mailserver

Idag har vi installerat en ny mailserver för att öka prestandan på DinStartsida samt ger oss möjligheten att lägga till nya spännande funktioner.