Kommande temadagar
Kommande | Topplista | Alla | År 2020    -    Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec
Saknar vi en temadag, tveka då inte att kontakta oss via vårt kontakta oss formulär.

Visa alla temadager för år 2020

Det finns totalt 140 st temadagar inlagda i DinStartsidas databas!

Kommande temadagar
2019-03-23 Nordens dag
Nordens dag firas 23 mars, till minne av Helsingforsavtalet som undertecknades 1962 och som utgör grunden för det nordiska samarbetet. I avtalet kom de nordiska länderna överens om samarbete inom en rad områden, b l a kulturellt, rättsligt, socialt och ekonomiskt. Föreningen Norden uppmanar alla kommuner att flagga på Nordens dag och att uppmärksamma det nordiska samarbetet i kommunen.
2019-03-23 Världsmeteorologidagen
Syftet med dagen är att uppmärksamma att världsmeteorologikonventionen antogs 1950 och med den Världsorganisationen för meteorologi (WMO). WMO har i dag 189 medlemsländer. Varje år uppmärksammas Världsmeteorologidagen kring ett visst tema.
2019-03-24 Världstuberkulosdagen
Världstuberkulosdagen (World TB Day) uppmärksammar minnet av den dag då Robert Koch år 1882 offentligt beskrev tuberkelbakterien som orsak till tuberkulos. Syftet med världstuberkulosdagen är att uppmärksamma såväl allmänhet som hälsovårdsmyndigheter och politiska beslutsfattare om tuberkulos som ett allvarligt folkhälsoproblem samt att mobilisera resurser för en förbättrad tuberkuloskontroll.
2019-03-25 Internationella dagen till minne av slaveriet
Den internationella minnesdag för offren för slaveri och den transatlantiska slavhandeln uppmärksammas varje år den 25 mars, dvs samma dag som England instiftade ''Slave Trade Act'' år 1807, som i lag förbjöd slaveri. Dagen skall hedra de som dog till följd av slaveriet samt de som fick upplevde de fasor som kom med den transatlantiska slavhandeln. Det är också ett tillfälle att öka medvetenheten om farorna med rasism och fördomar.
2019-03-25 Trandagen
Trandagen är en lokal tradition som firas i delar av södra Kalmar län, angränsande områden i Kronoberg och Blekinge, samt i Värmland och Rydaholm. Vissa källor anger att den funnits sedan 1500-talet. Dagen firas med att barnen får godis från "tranan" som lämnar spår efter sig. Antingen kan godiset gömmas varefter barnen får en karta där de får ledtrådar till vart godiset kan finnas, eller också kan man lägga ut en mössa under sängen där tranan, om man varit snäll, lämnar ett ägg fyllt med godis eller äggformat godis ex kiwifrukter och Anton Berg marcipanägg. Även upphängning av strumpor eller strumpbyxor är vanligt.
2019-03-25 Våffeldagen
Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag.
2019-04-02 Internationella barnboksdagen
Den 2 april firas den Internationella barnboksdagen världen över till minne av HC Andersens födelsedag och för att uppmärksamma barn- och ungdomslitteratur och inspirera till läsning. Det var IBBY, the International Board on Books for Young People, som redan 1967 kom med idén om att hylla barn- och ungdomsböcker med en särskild dag på året. Denna dag samlas barn och vuxna på skolor och bibliotek landet runt för att mötas kring sagostunder, bokbord och andra aktiviteter.
2019-04-02 Världsautismdagen
Världsautismdagen infaller varje år den 2 april. En dag som uppmärksammas världen runt med intentionen att öka medvenhet och förståelse för personer med autism. Dagen är också ett tillfälle att visa de unika begåvningar och förmågor som finns hos personer med autism. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling i december 2007.
2019-04-04 Internationella dagen för minor och minröjnin
Den 4 april uppmärksammas det internationella arbetet med att röja och förstöra minor, ge stöd till de som drabbats av minor och öka medvetandet om riskerna med minor. Arbetet sker inom FN, med stöd av Europeiska kommissionen och genom enskilda länder.
2019-04-07 Världshälsodagen
Världshälsodagen är en av FN:s internationella dagar som firats årligen den 7 april under ledning av Världshälsoorganisationen (WHO) sedan 1950 till åminnelse av organisationens bildande 7 april 1948. Världshälsorapporten brukar presenteras i samband med Världshälsodagen.

billiga resor