Kommande temadagar
Kommande | Topplista | Alla | År 2021    -    Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec
Saknar vi en temadag, tveka då inte att kontakta oss via vårt kontakta oss formulär.

Visa alla temadager för år 2021

Det finns totalt 140 st temadagar inlagda i DinStartsidas databas!

Kommande temadagar
2020-02-29 Internationella musarmsdagen
För att uppmärksamma att fler får problem med belastningsskador på grund utav arbete framför dagorn har den sista dagen i februari utnämnts till internationella musarmsdagen (International RSI Awareness Day).
2020-03-08 Internationella kvinnodagen
Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.
2020-03-11 Europeisk minnesdag för terrorismens offer
Årsdagen efter terrordådet i Madrid den 11 mars 2004 har blivit en europeisk minnesdag för terrorismens offer. Det är en dag för att hålla minnet levande, minnet av terrorismens offer, och en dag för solidaritet med offren och deras familjer, med dem som miste sitt liv och med dem som fortfarande lider av följdverkningarna, fysiska såväl som psykiska.
2020-03-12 Världsnjurdagen*
Syftet med Världsnjurdagen (World Kidney Day) som arrangeras den andra torsdagen i mars varje år är att öka medvetenheten om vikten av våra njurar för vår allmänna hälsa och att minska njursjukdom och tillhörande hälsoproblem över hela världen. Samt att uppmärksamma det stora behovet av njurar för transplantation. Världsnjurdagen är ett gemensamt initiativ från International Society of Nefrology (ISN) och International Federation of Kidney Foundation (IFKF) och uppmärksammas över hela världen.
2020-03-14 Pi-dagen
Pi-dagen är en dag tillägnad talet π som inträffar 14 mars varje år. Det är inte någon officiell högtid, men firas ändå av enskilda personer och i en del länder även på vissa skolor, och uppmärksammas av till exempel Google. Denna dag kallas för pi-dagen eftersom den i amerikanskt datumformat skrivs 3/14 och kommer från att pi kan approximeras till 3,14. Dagen firades för första gången 1988 på museet Exploratorium i San Francisco.
2020-03-15 Internationella dagen mot polisvåld
Den internationella dagen mot polisvåld började år 1997 som ett initiativ av Black Flag i Schweiz tillsammans med hjälp av COBP (franska förkortningen för medborgarna som motsätter sig polisbrutalitet) i Montreal, Kanada. Sedan sitt första år har den internationella dagen mot polisvåld (IDAPB) varit en framgång.
2020-03-20 Världsberättardagen
Världsberättardagen, World Storytelling Day, är en global hyllning av konsten till muntligt berättande. Dagen firas varje år vid vårdagjämningen på norra halvklotet, på södra halvklotet blir det vid höstdagjämningen. På dagen samlas människor för att berätta myter, sagor, historier ur livet, sjunga visor, framföra dikter eller berätta egna påhittade historier.
2020-03-21 Internationella dagen för avskaffande av rasd
Den 21 mars 1960 sköt polisen i den sydafrikanska kåkstaden Sharpville 69 män, kvinnor och barn som fredligt demonstrerade mot apartheidslagarna. Den internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering är ett tillfälle att hedra minnet av de som sköts i Sharpeville och att ansluta sig till kampen mot rasism.
2020-03-21 Internationella Downs syndrom dagen
Den 21 mars är det Internationella Down syndrom-dagen (World Down Syndrome Day). Syftet med dagen är att sprida kunskap kring Downs syndrom för att motverka fördomar och visa på möjligheterna för personer med Downs syndrom. Den 21:a dagen i den tredje månaden symboliserar den trippel av kromosom nummer 21 som personer med Downs syndrom bär.
2020-03-21 Internationella poesidagen
Den 21 mars infaller årligen Unescos Världspoesidag. Dagen instiftades 1999 för att hjälpa Unescos medlemsländer att stärka muntliga berättartraditioner, att synliggöra samtida poesi och öka kontakterna mellan poesi och andra konstarter. Världspoesidagen firas med uppläsningar, författarbesök och högläsning i många medlemsländer.

billiga resor