Kommande temadagar
Kommande | Topplista | Alla | År 2020    -    Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec
Saknar vi en temadag, tveka då inte att kontakta oss via vårt kontakta oss formulär.

Visa alla temadager för år 2020

Det finns totalt 140 st temadagar inlagda i DinStartsidas databas!

Kommande temadagar
2019-09-21 Internationella fredsdagen
Internationella fredsdagen infaller varje år den 21 september. Det är en av FN:s internationella dagar, instiftad för att vädja till världens länder om ett 24 timmar långt eldupphör samt ickevåld åtminstone en gång om året. Människor över hela världen ombedes också att deltaga i en tyst minut mitt på dagen.
2019-09-22 Internationella bilfria dagen
Syftet med den bilfria dagen är att föra kampanj för hållbar utveckling och för en renare miljö. Under temadagen uppmuntras folk anlita kollektiva färdmedel eller till exempel åka cykel. Städer runt om i Europa har sedan 1999 firat Internationella Bilfria dagen.
2019-09-25 Skolmjölkens dag*
Skolmjölkens dag (World School Milk Day) instiftades år 2000 av FN-organet Food and Agriculture Organization, FAO. Sedan dess har dagen firats över hela världen den sista onsdagen i september varje år. Fler och fler regeringar världen över anser att mjölk till skollunchen är viktigt för barnens hälsa och deras förutsättningar att lära. Mjölk innehåller 18 av de 22 näringsämnen som vi rekommenderas att få i oss varje dag.
2019-09-26 Europeiska språkdagen
I Europa myllrar det av språk. Bara EU har 23 officiella språk, och det finns över 60 ursprungsbefolkningar med egna, regionala språk eller minoritetsspråk. Till detta kommer alla de språk som talas av människor i andra länder och andra delar av världen. För att uppmärksamma denna enorma språkliga mångfald tog EU och Europarådet 2001 initiativ till Europeiska språkåret. Syftet med dagen är att lyfta fram språk och språkinlärning som något viktigt, intressant och roligt.
2019-09-29 Återvinningens dag
Återvinningens dag arrangeras av Renova och elva västsvenska kommuner (Ale, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö).
2019-10-01 Vegetariska världsdagen
Den 1 oktober firades den Vegetariska världsdagen runt om i världen. I Sverige arrangeras dagen av Svenska Vegetariska Föreningen, Riksförbundet Hälsofrämjandet och Veganföreningen i Sverige. Den första Vegetariska Världsdagen inleddes 1977 av North American Vegetarian Society, Navs. Fördelarna med en vegetarisk livsstil ansågs ge djuren ett bättre etiskt liv. Dessutom ledde det till andra miljömässiga och hälsomässiga fördelar.
2019-10-02 Lantbruksdjurens dag
Lantbruksdjurens dag (World Farm Animals Day) tillägnas minnet av det onödig lidande som kor, grisar, kalkoner, höns och andra djur får uppleva eftersom dem endast är uppföda för att slaktas som mat. Man har valt att uppmärksamma dagen den 2 oktober för att hedra födelsedag av Mahatma Gandhi, en frispråkig förkämpe av icke-våld mot djur.
2019-10-04 Djurens Dag
Firande av Djurens Dag (World Animal Day) startades för första gången i Florens, Italien, år 1931 för att uppmärksamma situationen för hotade djurarter.
2019-10-04 Kanelbullens dag
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober och instiftades 1999 av Kaeth Gardestedt, då projektansvarig för Hembakningsrådet. Syftet var att hylla våra hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk. Och att skapa en tradition som alla kan delta i.
2019-10-06 Gräddtårtans dag*
Gräddtårtans dag infaller första söndagen i oktober.

billiga resor